
Kadınların parçası olmadığı bir DİJİTAL DEVRİM düşünemiyoruz. Gelecek tasarımı yazılım dünyasına bağlı ve bilgi teknolojileri geçmişten bugünlere kadınlar olmadan gelmedi.
Erkek egemen ve zor sektörler olan teknoloji, bilişim, uzay sanayi ve diğer pek çok alanda kadınlar öncü rol oynadılar. Bugün kullandığımız her bilgisayarda, akıllı telefonda, günlük objelerde ve hızla ilerlenen uzay turizmi çalışmalarında dahi hep onların ayak izleri var.
Bilişim-teknoloji sektörlerinde kadın çalışan olmanın sağlayacağı avantaj, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık. Bu sektörlerinde eşit sayıda kadın ve erkek olsaydı nasıl bir dünyada yaşıyor olurduk hayal edebiliyor muyuz?
Etmeliyiz. Hayal kurmaktan vazgeçmemeli, fırsat ve eğitim eşitliği için çabalamalıyız ki, kız çocuklarının geleceği tasarladığı bir dünya ve eşitlik için, hikayelerini anlatacağımız bu öncü kadınlar onlara ilham olsun.
Kadın isterse ve EŞİTLİK varsa, HER ŞEYİ başarabilir!

Ada Lovelace

Bernoulli sayılarını hesaplamak için yazdığı algoritma, bilgisayar için yazılmış ilk algoritma olarak kabul edilmiştir. Bilimsel bir dergide akademik yayını yapan ilk kadın Ada, “dünyanın ilk bilgisayar programcısı” olarak bilgi teknolojilerine yön vermiştir.
Hedy Lamar

“Frekans atlamalı yayılı spektrum” teknolojisini geliştirmiştir. Bu icadı sayesinde “GPS, GSM, Wi-Fi teknolojileri” oluşturulur. Aynı zamanda ünlü bir oyuncu olan Lamar, “trafik lambalarının ve sandozun” da geliştirilmesine yardımcı olmuştur.
Creole Katherine Johnson (önceki adı Coleman)
