top of page

İşimiz Eşitlik: Aramızda Kaç 'Cassandra' Var?

Cassandra, ileri sürüldüğünde başkaları tarafından inanılmayan, sonrasında gerçekleşerek insanları şaşırtan kötü ve üzücü olaylar için kullanılan bir terim. İnsanlardaki kötü haber ve olayları göz ardı etme isteğini ve sonrasında gelen reddetme göz ardı etme eğilimini gösteren sendrom, adını mitolojideki geleceği görme yetisi verilen, ancak hiçbir zaman doğru söylediğine inanılmayan Cassandra’dan alıyor.


Awen for Us Kurucusu ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Proje Danışmanı @dr.aylinlole “Aramızda Kaç Cassandra Var?” başlıklı yazısıyla Aylık Dijital İş ve Kadın Dergisi @disi_business Mayıs sayısında yer aldı.


“Neşeli bir feminist olmak isterdim fakat çok öfkeliydim” demişti ünlü yönetmen Agnes Varda…


Haksız sayılmaz… Neden mi? Hemen söyleyelim. Dünya Bankası’nın 2022 tahmini, bu yıl 3.3 milyar insanın günlük 5.50 dolarlık yoksulluk sınırının altında yaşayacağı ve bu rakamın insanlığın yarısına yaklaşacağı yönünde. Sizce bu öfkelenmek için yeterli değil mi? Cevabınız ‘Hayır’ ise biraz daha devam edelim o zaman.


SU CSR Danışmanlık Genel Müdürü Asya Deniz Akyol, Oxfam 2022 First Crisis, Then Catastropne brifingine göre, G-20 liderleri, IMF ve Dünya Bankası derhal harekete geçmedikçe enflasyon, eşitsizlik ve Covid-19 krizleri 2022’de çeyrek milyardan fazla insanı aşırı yoksulluğa itebilir uyarısında bulunduğunu hatırlatıyor bizlere.


Bu tablodan en çok etkilenenlerin yine kadınlar, çocuklar, engelliler, göçmenler, LGBT+İ bireyler, özetle ‘kırılgan grupların’ olduğunu söylemek için ‘Cassandra’* olmaya gerek var mı?


Yazının tamamını Turkcell Dergilik'ten @disi_business'ı indirerek okuyabilirsiniz.



bottom of page